TACO PAJ 8 PP
Kategori: Recept
RECEPTET ÄR FRÅN ÅSE FALKMAN FREDRIKSSON MEN LITE ÄNDRAT AV MIG
6 PORTIONER
8 PP/PORTION OCH EXTRA FÖR EV TILLBEHÖR
PAJDEG:
- 3 DL MANDELMJÖL
- 1/2 DL SKALADE SESAMFRÖN
- 1 MSK FIBERHUSK
- 1/2 TSK SALT
- 40 GR SMÖR
- 1 ÄGG
JAG SMÄLTE SMÖRET OCH BLANDADE IHOP ALLT OCH KÖRDE ETT TAG MED MIXERATAVEN.
FÖRVARA I KYLSKÅPET 30 MINUTER
TRYCK UT DEGEN I SPRINHFORM, NAGGA MED EN GAFFEL
GRÄDDA SKALET CA 8 MINUTER I 200 GRADER -PASSA SÅ DET INTE BRÄNNS VID.
TACOFÄRS:
- 600 GRAM NÖTFÄRS
- 1 GUL HACKAD LÖK
- 1 PÅSE TACOKRYDDA
- 1 DL VATTEN
- 2 TOMATER
- JALAPENOS
- SMÖR ATT STEKA I
FRÄS LÖK OCH FÄRSI SMÖR I STEKPANNA, TILLSÄTT TACOKRYDDA OCH VATTEN, LÅT PUTTRA I CA 5 MINUTER.FYLL SKALET MED FÄRSEN. TÄCK MED SKIVADE TOMATER OCH JALAPENOS.
OSTRÖRA:
- 3 DL LAGRAD OST
- 3 DL CREME FRAICHE
BLANDA IHOP FRAICHEN OCH OSTEN OCH BRED UT ÖVERST I PAJFORMEN.
GRÄDDA 20 MINUTER I 225 GRADER
SERVERA MED SALLAD OCH GUACAMOLE ELLER CREME FRAICHE

